ABHYANGA


Het woord Abhyanga betekent letterlijk: “liefdevolle handen”. Het hele lichaam wordt met warme kruidenolie gemasseerd, wat een weldadig gevoel geeft. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en je gewrichten en spieren worden soepel. Deze massage heeft ook een pijnstillend effect bij reumatische klachten en bijvoorbeeld fibromyalgie. Doordat het transport in het lichaam gestimuleerd wordt, is het voor de huid ook pure verwennerij!  

De prijs van deze behandeling is € 90,- en duurt ca. 60 minuten.


 

SHIRODHARA 

 

Deze eeuwenoude oliebegieting van het hoofd zorgt voor een totale ontspanning van lichaam en geest. Na een lichaamsmassage neem je plaats in de originele Indiase dhroni en wordt er lauwwarme therapeutische olie over jouw hoofd gegoten. Hierdoor raak je volledig ontspannen, komen jouw hersenhelften weer in balans en zullen klachten verminderen of verdwijnen. De behandeling wordt aangeraden wanneer je last hebt van stress, een burn-out of diverse psychische klachten.
De prijs van deze behandeling is € 95,- en duurt ca. 60 minuten.

RUG- , SCHOUDER- EN NEKMASSAGE

Tijdens deze ontspannende massage worden rug, schouder en nek gemasseerd om eventuele klachten te verlichten en om tot rust te komen. Spanning en stress hopen zich vaak op in het gebied van de bovenrug, schouders en nek. De Rug/Nek/Schouder massage is speciaal ontworpen voor mensen die met name in de rug, schouders en nek te kampen hebben met klachten.
De ontspanningsmassage bestaat uit verschillende massage technieken die zich effectief richten op het losmaken en doorbloeden van de spieren in dit gebied. Hierdoor zorgt de massage voor ontspanning van de spieren, leidt het tot een vermindering van pijn en klachten en geeft het je tevens een weldadig gevoel en hernieuwde energie. 
De prijs van deze behandeling kost € 55,- en duurt ca. 30 minuten. 

 

SHIROBHYANGA

Deze behandeling is ideaal bij stress- en hoofdpijnklachten. Het hoofd wordt gemasseerd, maar ook de nek en schouders komen aan bod. Met therapeutische olie worden drukpunten geactiveerd, wat meteen voor verlichting van klachten zorgt.

De prijs van deze behandeling is € 45,- en duurt ca. 30 minuten.

 

KARNA PURANA 

Dit is een oorbehandeling. Deze behandeling betekent letterlijk: olie gieten in je oor. Het bestaat uit een hoofdmasssage met marmapunten en het druppelen van medicinale olie of medicinale ghee in elk oor. Waar is het goed voor? Slapeloosheid, tinnitus, hoofpijn, angst, jetlag, oorpijn, het verbetert het gehoor en het verschoont het oor omdat oorwas losmaakt.

De prijs van deze behandeling is € 35,- en duurt ca. 30 minuten.

 

SWEDANA 

Heb je al geruime tijd rugklachten of klachten zoals een opgeblazen of zwaar gevoel? Als de spijsvertering niet goed functioneert kunnen dergelijke klachten ontstaan en later leiden tot ziekte. Wij bieden een korte abhyanga lichaamsmassage aan gevolgd door zweten in onze speciale Indiase swedana. Door de massage is het lichaam al gestimuleerd en komen afvalstoffen nog beter vrij. Uw hoofd blijft koel, de rest van het lichaam doet het werk!

De prijs van deze behandeling is € 80,- en duurt ca. 60 minuten. 

 

KATIBASTI

 

Deze behandeling is helemaal gericht op pijnbestrijding. Bijvoorbeeld bij rugklachten: hernia, stijfheid, spierpijn, lage en hoge rugpijn, bekkenpijn, pijn tussen de schouderbladen, etc. Katibasti ontspant het overbelaste gedeelte van de rug en brengt het tot diepe ontspanning door de zachte massage en de doordringende werking van de medicinale olie die toegepast wordt tegen pijnklachten. Katibasti verbeterd de bloedcirculatie en versterkt de spieren en zenuwen van het behandelde gebied. Hoe gaat katibasti in zijn werk? Er wordt een deegrol gemaakt en geplakt op je rug, zodat er een dam ontstaat. Vervolgens wordt het volgegoten met warme medicinale olie (speciale kruidenolie tegen pijn). Hierbij wordt er gebruik gemaakt van infrarood warmte die de olie op temperatuur houdt waarbij de warmte doordringt tot in de diepere lagen van de huid. Vervolgens wordt er een speciale massage op rug en buik gedaan.

De prijs van deze behandeling is € 70,- en duurt ca. 30 minuten. 

PINDA SWEDA

Stempelmassages worden al honderden jaren gegeven en staan bekend om hun vermogen je spieren te helpen ontspannen en je lichaam te detoxen. Je wordt gemasseerd met verwarmde linnen zakjes, gevuld met speciaal geselecteerde ayurvedische kruiden. Dit zorgt voor ontspanning terwijl tegelijkertijd ook de bloedsomloop wordt gestimuleerd om afvalstoffen gemakkelijker te laten afvoeren.

 De prijs van deze behandeling is € 75,- en duurt ca.60 minuten. 

HOTSTONE

Tijdens deze massage wordt het lichaam gemasseerd met handen en verwarmde vulkaanstenen (meestal van basalt). Ook worden er stenen op specifieke acupunctuurpunten van het lichaam gelegd. De warmte zorgt – in combinatie met de masserende bewegingen – niet alleen voor diepe ontspanning, maar ook voor stimulatie van de bloedsomloop, afvoer van gifstoffen en verlichting van verschillende lichamelijke klachten.
 De prijs van deze behandeling is € 65,- en duurt ca. 60 minuten.