Het aanbod

Ayurveda consult

Als je geïnteresseerd bent in een Ayurveda consult, dan is dat een geweldige stap om inzicht te krijgen in je gezondheid en welzijn volgens de principes van de Ayurvedische geneeskunde.
Tijdens het consult wordt je medische geschiedenis, levensstijl, dieet, slaappatronen en eventuele gezondheidsproblemen besproken. Het doel is om een diepgaand begrip te krijgen van jouw unieke constitutie (prakriti) en eventuele onevenwichtigheden in de drie dosha's (Vata, Pitta, en Kapha) die verantwoordelijk zijn voor verschillende aspecten van fysiologie en gezondheid.
Er wordt gebruik gemaakt van verschillende diagnostische technieken, zoals polsdiagnose (Nadi Pariksha) en tongdiagnose (Jihva Pariksha), om de balans van de dosha's te beoordelen en eventuele verstoringen te identificeren. Op basis van deze beoordelingen wordt er een persoonlijk behandelingsplan voorgesteld, inclusief voedingsaanpassingen, levensstijladviezen, kruidenpreparaten, en mogelijk Ayurvedische therapieën zoals massage (Abhyanga), Panchakarma of yoga gegeven.
Een Ayurvedisch consult kan nuttig zijn voor verschillende gezondheidsproblemen, waaronder spijsverteringsproblemen, stress, reumatische klachten zoals artrose/artritis, fibromyalgie en het syndroom van Tietze, en meer. Het doel van Ayurveda is niet alleen om symptomen te behandelen, maar ook om de oorzaak van gezondheidsproblemen aan te pakken en het lichaam in balans te brengen.

Duur: 120 minuten
Prijs: € 110,-

Vervolgafspraak
Duur: 30 minuten
Prijs: € 65,-

Abhyanga (Ayurvedische lichaamsmassage)

Abhyanga is een oude Ayurvedische massagetechniek die afkomstig is uit India. Het is een holistische massage waarbij het hele lichaam wordt gemasseerd met behulp van speciale oliën die zijn aangepast aan de individuele behoeften en constitutie van de persoon. Het woord "Abhyanga" komt van "Abhi" wat "naar" betekent en "Anga" wat "lichaam" betekent, wat aangeeft dat het hele lichaam bij deze massage wordt betrokken.

Tijdens een Abhyanga-massage wordt er meestal gebruik gemaakt van verwarmde kruidenoliën die zijn samengesteld op basis van de Dosha van de persoon (Vata, Pitta, of Kapha) en eventuele gezondheidsproblemen. De oliën zijn bedoeld om het lichaam te voeden, de huid te hydrateren, gifstoffen te helpen verwijderen en de energiekanalen in het lichaam in balans te brengen.

De massage begint vaak bij de voeten en gaat dan omhoog naar het hoofd. De masseur past verschillende massagetechnieken toe, waaronder strijken, kneden, wrijven en drukpunten, om de spieren te ontspannen, de doorbloeding te verbeteren en het lymfestelsel te stimuleren. Deze massage wordt meestal uitgevoerd in een rustige en ontspannende omgeving om het helende effect te versterken.

Abhyanga heeft vele voordelen, waaronder: 

 • Ontspanning en stressverlichting: Het helpt om stress en spanning in het lichaam te verminderen en bevordert een gevoel van rust en kalmte. 
 • Verbetert de bloedsomloop: De massage stimuleert de bloedcirculatie, wat kan bijdragen aan een betere zuurstof- en voedingsstoffentoevoer naar de cellen. 
 • Ondersteunt het lymfestelsel: Door het lymfestelsel te stimuleren, helpt Abhyanga bij het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam. 
 • Ondersteunt de gezondheid van de huid: De gebruikte oliën voeden en hydrateren de huid, waardoor deze er gezonder en stralender uitziet. 
 • Verbetering van het algemene welzijn: Abhyanga draagt bij aan het balanceren van de Dosha's in het lichaam, wat een positief effect kan hebben op de algehele gezondheid. 

 
Duur: 60 minuten
Prijs: € 90,-

Shiroabhyanga (ayurvedische hoofdmassage)

Een ayurvedische hoofdmassage, ook wel bekend als "Shiroabhyanga" in het Sanskriet, is een traditionele Indiase massagetechniek die gericht is op het ontspannen en revitaliseren van het hoofd, de nek en de schouders. Ayurveda is een oude holistische geneeskunde uit India, en deze massage maakt deel uit van de Ayurvedische behandelingen.


Tijdens een ayurvedische hoofdmassage wordt er gebruik gemaakt van speciale oliën die zijn samengesteld op basis van de individuele behoeften van de persoon. De massage begint meestal met het aanbrengen van verwarmde olie op de hoofdhuid en het haar. De masseur gebruikt vervolgens zachte tot stevige bewegingen, drukpunten en strijkbewegingen om spanning in de spieren te verminderen, de doorbloeding te stimuleren en het lymfestelsel te activeren.


Deze massage kan verschillende voordelen hebben, waaronder:

 • Stressverlichting: De massage kan helpen bij het verminderen van stress, angst en mentale spanning.
 • Verbeterde bloedcirculatie: De massage helpt om de bloedcirculatie te bevorderen, wat kan bijdragen aan een gezonde haargroei en een gezonde hoofdhuid.
 • Verlichting van hoofdpijn: De technieken kunnen helpen bij het verlichten van hoofdpijn en migraine.
 • Ontspanning van de nek- en schouderspieren: Veel mensen ervaren spanning in de nek en schouders, en deze massage kan helpen om die spanning te verminderen.
 • Bevordering van gezond haar: De oliën die tijdens de massage worden gebruikt, kunnen helpen bij het voeden van het haar en het verbeteren van de haarkwaliteit.


Al met al kan een ayurvedische hoofdmassage een zeer ontspannende en verkwikkende ervaring zijn, die bijdraagt aan het bevorderen van algemeen welzijn. 


Duur: 30 minuten
Prijs: € 55,-

Ayuryoga (individuele yogatherapie)

Een belangrijk kenmerk van Ayuryoga is de nadruk op het opbouwen van energie en het vrijmaken van blokkades in het lichaam. Door middel van de asana's en pranayamatechnieken worden de bloedsomloop en de lymfestroom bevorderd, wat bijdraagt aan het herstel en de vernieuwing van het fysieke lichaam en de energiekanalen. 

 
Ayuryoga is ook gericht op het kalmeren van de geest en het verbeteren van mentale helderheid. Het omvat meditatie en ontspanningsoefeningen die helpen bij het verminderen van stress, angst en spanning. In combinatie met de asana's en pranayama, helpt Himalaya Yoga bij het bereiken van een diepe staat van ontspanning en concentratie. 

 

Een ander kenmerk van Ayuryoga is het holistische perspectief op yoga, waarbij yoga niet alleen wordt gezien als een fysieke praktijk, maar als een manier van leven. Hierdoor omvat Ayuryoga ook elementen als filosofie, ethiek, voeding en levensstijl. 

 

Over het algemeen is Ayuryoga een krachtige vorm van yoga die helpt bij het ontwikkelen van kracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen en innerlijke rust. Het is geschikt voor yogi's van alle niveaus en kan worden aangepast aan individuele behoeften en doelen. 

 

Als je op zoek bent naar een authentieke en holistische benadering van yoga, zou Ayuryoga zeker een goede optie zijn om te overwegen. 


Duur: 60 minuten
Prijs: € 85,-

Pinda Sweda (kruidenstempel massage)

Pinda Sweda is een traditionele Ayurvedische therapie die ook wel bekend staat als Pinda Sveda of Navarakizhi. Het is een vorm van kruidenbehandeling waarbij warme bundeltjes gevuld met gekookte medicinale rijst en kruiden op het lichaam worden aangebracht. Deze behandeling wordt vaak gebruikt bij verschillende gezondheidsproblemen en om de algehele gezondheid te verbeteren.
Het woord "Pinda" verwijst naar de bundeltjes en "Sweda" betekent zweten. Tijdens de behandeling worden de bundeltjes in een warme medicinale olie aangebracht en over het lichaam gewreven, wat leidt tot zweten. Het zweten helpt bij het openen van de poriën van de huid, waardoor de medicinale eigenschappen van de kruiden dieper in het lichaam kunnen doordringen.
Het proces van Pinda Sweda omvat meestal de volgende stappen:

 • Voorbereiding van de bundeltjes: Rijst wordt gekookt met melk, kruiden en medicinale oliën. Dit mengsel wordt vervolgens in kleine bundeltjes gewikkeld met behulp van katoenen doeken.
 • Opwarmen van de bundeltjes: De gevulde bundeltjes worden verwarmd in een speciale kruidenolie of melk tot ze de juiste temperatuur hebben bereikt.
 • Toepassing op het lichaam: De opgewarmde bundeltjes worden over het hele lichaam van de patiënt gewreven, met speciale aandacht voor specifieke probleemgebieden.
 • Massage en manipulatie: Tijdens de behandeling worden de bundeltjes zachtjes gemasseerd en op het lichaam gedrukt, zodat de kruidenoliën en melk in de huid worden opgenomen.


Pinda Sweda wordt vaak gebruikt om pijn en ontsteking te verminderen, spieren en gewrichten te ontspannen, het zenuwstelsel te kalmeren, het lichaam te revitaliseren en de bloedcirculatie te verbeteren. Het wordt vaak toegepast bij aandoeningen zoals gewrichtspijn, artritis, spierpijn, rugpijn, neurologische aandoeningen en sommige huidproblemen.


Duur: 60 minuten
Prijs: € 85,-

Shirodhara (ayurvedische hoofd oliebegieting)

Shirodhara is een andere populaire Ayurvedische behandeling die afkomstig is uit India. Het is een unieke behandeling waarbij een gestage stroom van warme olie (of andere vloeistoffen) wordt gegoten over het voorhoofd van de persoon, net boven de wenkbrauwen. Het Sanskrietwoord "Shiro" betekent hoofd, en "dhara" betekent stromen.


Tijdens een Shirodhara-sessie ligt de persoon meestal plat op een massagetafel met de nek en het hoofd ontspannen, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een traditionele pot met een kleine opening, waaruit de verwarmde olie of vloeistof langzaam en gelijkmatig over het voorhoofd wordt gegoten. De olie stroomt vervolgens over het hoofd en de hoofdhuid en kan verder naar beneden langs de haargrens gaan.

Er zijn verschillende soorten Shirodhara-oliën en vloeistoffen die kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de individuele behoeften en het dosha-type (lichaamsconstitutie) volgens de Ayurvedische leer. Vaak wordt sesamolie gemengd met kruiden gebruikt.


Shirodhara wordt beschouwd als een zeer ontspannende en therapeutische behandeling met tal van voordelen, waaronder:

 • Stressvermindering: De constante stroom van warme olie heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel, wat helpt bij het verminderen van stress, angst en mentale vermoeidheid.
 • Verbeterde slaap: Shirodhara kan helpen om een diepere en meer rustgevende slaap te bevorderen.
 • Verlichting van hoofdpijn: De behandeling kan helpen bij het verminderen van spanning en hoofdpijn.
 • Balans van dosha's: Volgens de Ayurvedische filosofie kan Shirodhara helpen om de dosha's (Vata, Pitta en Kapha) in balans te brengen en het algemene welzijn te bevorderen.
 • Stimulatie van de zintuigen: De constante stroom van olie over het voorhoofd stimuleert de zintuigen en kan een diep gevoel van ontspanning en welzijn bevorderen.


Duur: 75 minuten
Prijs: € 120,-